M1 elemző: A kormánynak köszönhetjük, hogy idén áldott volt a karácsonyunk

Megosztás

Bende Balázs ismét fantasztikusan nagyot alkotott a közmédia műsorában. Nehéz eldönteni, hogy valóban komolyan gondolja, vagy felsőbb utasításra, netán a főnöknél való bevágódás miatt adja elő halálosan komolyan a beszédjeit. A lényeg, köszönjük meg Orbán Viktornak, hogy ennyi szépet és jót tesz velünk és a hanyatló nyugattal szemben nem kell választanunk a fűtés és az ajándék között. Nyugat-Európa a lábunk nyomába nem érhet, hála a Fidesznek.

A Magyar Hang szerkesztőinek tartozunk hálával, amiért kiszúrták és Youtube-csatornájukra feltöltötték az M1 legendás külpolitikai kommentátora, Bende Balázs ünnepi monológját arról, hogy aktuálisan miért is érdemes, illendő, illetve ajánlott hálásnak lennünk a magyar kormánynak. Erős audio- és vizuális élmény, de azért legyen meg írásban is:

„Több országban a többszörösére emelkedett a rezsiárak és a benzinárak. Van, ahol dönteni kell, ajándék és ünnepi vacsora lesz, vagy fűtés karácsonykor. Magyarország előrelátó volt, a kormány 15 évre bebiztosította az ország energiaellátását. 2013-ban befagyasztotta a rezsiárakat, és nemrég átmenetileg az üzemanyagárakat is, ezért nekünk áldott, békés, gondtalan ünnepünk lehet.”

A teljes műsort is érdemes megtekinteni, abban olyasmikről is szó esik, minthogy Brüsszel eltörölné a karácsonyt is.

Bende Balázs korábban sem titkolta elkötelezettségét. Egy 2019-es szerkesztőségi ülésről kiszivárgott felvételen világosan artikulálta elvárásait beosztottjai felé, és többek közt azzal húzta alá mindezt, hogy „ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják.” A közmédia jövőre 130 milliárdos állami támogatással működhet, valószínűleg sok fideszes megmondóember igen jól él meg ebből évek óta.

Kapcsolódó cikkek